Tarihçe

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi, Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı tarafından 2009 yılında kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Anestezi Programı 2024-2025 eğitim öğretim yılı güz yarıyılı itibari ile öğrenci kabulüne başlayacaktır.

Anestezi Programı Nedir?

Anestezi programı, sağlık sektöründe anesteziyoloji ve reanimasyon alanında uzmanlaşmayı hedefleyen öğrencilere yönelik bir eğitim programıdır.

Çalışma Alanları

Anestezi programının mezunları, genellikle hastanelerde, cerrahi merkezlerde, yoğun bakım ünitelerinde ve acil servislerde çalışırlar. Anestezi teknikerleri olarak, ameliyat sırasında anestezi uzmanlarına yardımcı olurlar ve hasta takibini sağlarlar.

Neden Anestezi Programı?

İki yıllık anestezi programı, öğrencilere tıbbi terminoloji, temel tıp bilimleri, farmakoloji ve hasta bakımı gibi konularda dersler sunar. Ayrıca, anesteziyoloji ve reanimasyon uygulamalarına odaklanan özel dersler de bulunabilir.